De ce oare le place copiilor arta și tot ce ține de lucrul cu mâinile, cu privirea, culorile și cu sufletul? Învățătorii și educatorii ne spun că arta încurajează aptitudinile motrice, dezvoltarea neuronală și capacitatea de a rezolva probleme. Tot ei ne spun că arta poate fi folosită pentru a-i învăța pe copii să înțeleagă și alte materii de la școală, precum matematica, cititul și alte științe. Noi, specialiștii în lucrul cu copiii, spunem că arta are o valoare imensă pentru copii, fiindcă în artă copiii își procesează lumea lor interioară, învață să facă față unor frici de-ale lor (aici îmi amintesc de câte ori nu am desenat noi fiare sălbatice care apăreau noaptea la culcare și cum desesnele acestea ne-au ajutat, pe lângă joacă), iar bricolând, copiii primesc input senzorial care îi aduce în contact cu corpul lor. Artiștii spun că arta e importantă pentru niciun motiv – că e o sursă de frumusețe și expresie. Copiii spun că arts and crafts sunt frumoase pentru că sunt distractive! Părinții mereu spun că arta are un loc important în familia lor, pentru că îi aduce împreună. Și, aș mai adăuga tot în calitate de părinte, că ne ajută adeseori să trecem printr-o zi posomorâtă, fie ca vreme, fie ca emoții care plutesc în sufragerie!

Arta este în mod natural legată de creativitate, o caracteristică care este tot mai mult văzută ca fiind la baza succesului oamenilor, organizațiilor și culturilor.

Ori de câte ori le întreb pe fetele mele ce își doresc să facă cu mine în timpul lor special, mai mult de jumătate din timp ele își doresc să bricolăm lucruri, să pictăm sau să colorăm. Să lipim, să facem felicitări pentru prietenii lor, pentru membrii familiei, sau să confecționăm tot felul de steluțe, animale, origami etc.

 

27786341_1562345613879339_506573534_o

 

Și mie îmi fac mare plăcere aceste activități bune pentru suflet, pentru starea de bine și pentru ce trăiesc în acele momente. Sunt momentele în care sunt cel mai prezentă cu mine și simt liniștea din jur și din suflet.

Săptămâna trecută am intrat cu copiii mei pe platforma Creative Park concepută de Canon pentru toate familiile care își doresc să petreacă timp împreună. Am găsit într-un loc atât de multe lucruri de făcut cu copiii, încât nu am ieșit de acolo prea repede și ne-am întors în fiecare zi! Vă încurajez să mergeți și să vedeți cât de multe modele frumoase și colorate găsiți! Noi am făcut felicitări, origami și în curând ne vom aventura să facem și o bufniță tare complicată :-). Felul în care Creative Park funcționează este foarte ușor: părintele și copilul aleg modelul, descarcă instrucțiunile și imprimă materialele pe care le vor decupa, măsura și lipi.

Aici am vrut să facem această pungă de cadori frumoasă!

 

Canon Bag from website

 

 

Mami Anna paper bag

 

 

Anna and printer

 

Platforma Creative Park care vine în întâmpinarea nevoii de stimulare a creativității copiilor, care îi ajută să descopere lumea înconjurătoare (în cadrul platformei se găsesc multe categorii de interes: de la animale, la planete, la flori etc). Creativitatea este acea abilitate a de gândi în afara regulilor pe care societatea le consideră “normale” (thinkining outside the box), de a pune împreună două idei într-un mod inedit. Așa cum spune International Art Child Foundation, “Studiile sugerează că un copil care are expunere la artă dezvoltă abilitatea de a gândi creativ, de a fi original, de a descoperi, inova și crea – toate atribute cheie pentru succesul personal”.

 

Aici am pornit să facem felicitări cu delfini!

 

Dolphin

 

 

Printer and dolphin

 

Anna knippen

 

Platforma Creative Park are și o secțiune dedicată petrecerilor, unde părinții împreună cu copiii pot realiza toate decorațiunile necesare unei petreceri de copii reușite! Unele modele se pot personaliza. Practic, ne poate ajuta să organizăm o petrecere pentru copii chiar la noi acasă, cu decorațiuni din belșug. Platforma poate fi foarte utilă și pentru grădinițe, școli, pentru că dispune de sute de modele.

 

Birthday

 

Toate materialele le-am imprimat cu imprimanta Canon Pixma TS9000, care funcționează cu ușurință, nu prea trebuie să faci nimic decât să apeși pe butonul Print din calculator. Funcțiile ei sunt touch screen. Iată-ne și pe noi cu această imprimantă bucurie în casă!

Imprimanta PIXMA

All three

 

Așadar, haideți să explorăm platforma Creative Park și să ne bucurăm de activități frumoase cu copiii noștri!