Dragi părinți,

Temerile copiilor noștri îmbracă forme ciudate, greu de descifrat pentru noi. Uneori copiii își manifestă o teamă profundă plângând, alteori mușcând și lovind, alteori mâncând prea mult sau prea puțin. Alți copii duc manifestarea unei frici pe tarâmul nevoilor corporale – se constipă sau fac pe ei ziua, sau noaptea în pat. Pentru că acest comportament îi afectează și fizic, și psihic, el este mai greu de abordat de către părinți. Teama ne copleșește și pe noi, părinții, vâzând durerea fizică a copilului. Moment în care reacționăm așa cum nu ne-am dori și așa cum nu îl ajută pe copil: amenințând, recompensând, țipând sau pedepsind.

Când cauzele constipației sunt medicale, atunci ele se rezolvă de către un medic. Adeseori, doctorul ne spune că nu e nimic în neregulă cu sănătatea copilului și ne recomandă să cerem ajutpr specializat. Pentru că am ajutat copii cu vârstele cuprinse între 1.5 -7 ani să își revină din constipația care are cauze emoționale și pentru că am două-trei cereri pe săptămână de consiliere pe această problemă, am conceput un workshop pentru a vă oferi vouă toate instrumentele cu care am ajutat acești copii prin intermediul părinților lor.

Astfel, ne vom vedea de două ori, pe 23 martie și pe 6 aprilie de la 9.30 la 12.30, la Galeria Occidentului din Str. Occidentului nr 11.

În prima întâlnire de pe 23 martie vă voi povesti:

  • jocuri terapeutice care au drept subiect “treaba mare”
  • cum putem folosi instrumentele de conectare Hand in Hand Parenting timpul special și limitele, pentru a mări siguranța copilului alături de noi și a aduce la suprafață teama aceea profundă care îl face să se constipe
  • vom face LP pe teama noastră proprie pe care copilul o trezește neieșind la baie.

În a doua întâlnire de pe 6 aprilie vă voi asculta pe voi cum a fost, ce s-a îmbunătățit și ce mai e nevoie să se repare si vă voi oferi ghidare mai departe.

Costul pentru acest workshop este 280 lei / persoană.

Încrieri la colega mea Simona Ghenea, filipsim@yahoo.com și telefon 0736 643 380.