Într-un fel, nu prea am iubit toamna. Acum am ajuns să o iubesc fiindcă doi din copiii mei sunt născuți toamna. Și o mai iubesc și pentru un alt motiv – că ne adunăm în casă, la căldură și suntem împreună. Dacă vara ne împrăștiem cât e ziua de lungă pe la locul de joacă, toamna ne adună în casă la citit, le teme, la joacă, la drăgălit pisicile și pe Lassie și la povestit.

mother-reading-to-children-e1520467010915-870x619.jpg.pagespeed.ce.7nGRKtbWb1

   (Credit foto – Pixabay)

 

O dată cu sfârșit de septembrie mai avem și alte conversații precum cea de mai jos:

“Mie îmi place temperatura de 24 de grade în casă, aici suntem în România, nu Olanda. Noi obișnuim să avem iarna 25 de grade în toate camerele și să umblăm în tricou și pantaloni scurți prin casă!” îi spune băiatul nostru tatălui său.

“Mie îmi place temperatura de 19 grade în casă. Dacă îți e frig, mai pui un hanorac pe tine. Asta a fost campania guvernului olandez încă din anii 70, ca să nu poluăm și să economisim consumul de gaze.”

“Ah, stai că am uitat că olandezii economisesc din fașă, haha!”

Acestea sunt conversațiile care reapar în casă ori de câte ori vine toamna cu frigul ei. Tata pune termostatul pe 21 de grade (deh, a cedat și el cu 2 grade în urma negocierii), băiatul o urcă pe ascuns la 23 de grade (a cedat și el cu un grad).

Multe lucruri bune am învățat de la politica de peste 40 de ani a guvernului olandez. Să încălzești doar în camera de zi și în camera în care înveți, să nu deschizi caloriferele neam în camerele unde nu stai! Să nu dai drumul la apă caldă în timp ce te speli pe dinți, ci doar după ce ai terminat, ca să nu consumi apă în plus. Iar camera în care dormi e musai să nu fie încălzită, acolo temperatura poate să ajungă și la 17-19 grade, deoarece oricum ești sub plapumă. Am aplicat și noi aceste idei la noi în casă și avem un consum redus de gaze cu care impresionăm pe toată lumea :-))). Slavă Domnului că s-au inventat termostatele care reglează temperatura.

 

Family warming feet at a fireplace

(Credit foto – Pixabay)

 

Îmi amintesc când m-am mutat în Olanda acum 16 ani și am dat de frigul din casele olandezilor, iar eu am rămas șocată. Nu plecam de acasă fără un hanorac în plus. Pur și simplu acolo eu nu aveam cum să îmi pun o bluză subțire mai elegantă pe mine fiindcă, pac, venea și hanoracul peste ea! Femeile olandeze nu aveau nicio problemă să stea în tricou la 19 grade, asta știți cu toții! O dată am invitat la mine prietenele mele care erau ne-olandeze, din Croația, Portugalia și Franța, toate căsătorite cu bărbați olandezi. Iată mesajul pe care l-am primit aproape simultan de la cele trei prietene și de care am râs toate când ne-am întâlnit:

“Nu uita, te rog să pui temperatura la 22-23 de grade, bine?”

Acum, chiar dacă râd eu în sinea mea de atâta economie de gaze, ea e foarte bună. Poluăm mai puțin mediul înconjurător și economisim bani. Încă un lucru pe care îl aplicăm cu succes este să oprim gazele noaptea și când suntem plecați de acasă în timpul zilei. Termostatele moderne ne permit din fericire să programăm orele la care să oprim căldura și la care să îi dăm drumul. Iar azi vreau să vă povestesc despre noul termostat Bosch EasyControl CT200, care este o automatizare inteligentă așa cum ne-am dorit și noi! Una care să regleze temperaturi diferite in fiecare cameră a casei (iar noi avem două pe care nu le încălzim) și care poate fi controlată de la distanță prin intermediul unei aplicații dedicate, de pe telefonul mobil. Iată-l în poza de mai jos, cu designul său fascinant și sexy, având interfața de sticlă albă, suprafața tactilă, carcasa din plastic masiv fără lipire, colțuri rotunde și display. De asemenea, Easy Control CT 200 are de senzori de mișcare și lumină ambientală.

DSC_4293

În plus, acest termostat mai are și funcția de detectare a prezenței persoanei, sesizând momentul în care noi ajungem acasă. O altă caracteristică care ne este folositoare nouă, familiilor cu copii, este faptul că apa este mereu la temperatura potrivită pentru îmbăierea copiilor. Raportul mare de modulare 1:8 (12,5% la 100%) asigură temperatura selectată a apei calde menajere chiar și la debitele mici asigurate de furnizorul public; adaptarea consumului de gaz în funcție de necesarul minim de caldură. De asemenea, un alt avantaj al acestui termostat este că apa caldă vine imediat. Consumul de apă este mic, întrucât timpul de atingere a temperaturii dorite este redus (nu mai lăsăm timp îndelungat robinetul să curgă în așteptarea apei calde menajere)

Eu sunt fan al brandului BOSCH, deținând câteva aparate electrocasnice din gama lor. Iar referitor la termostatul EasyControl CT200, împreună cu noile centrale Condens, ele sunt sunt inovații în materie de termotehnică, datorita gradului ridicat de automatizare.

Condens_7000i_W_white_left

Un avantaj al acestei centrale este cel de design modern și ergonomic – și anume că el se integrează cu mobilierul de bucătărie, neocupând mult spațiu, deoacere dimensiunile sale sunt reduse.

imagine1a

 

Alte caracteristici ale termostatului BOSCH EasyControl CT200 le voi enumera mai jos

 

  • utilizatorii pot accesa diagrame explicite, in care pot urmari consumul de energie electrica
  • incalzirea poate fi controlata si in raport cu temperatura exterioara, prin intermediul unui senzor de temperatura exterioara, fie prin conexiune fara fir la serviciul meteorologic online
  • design fascinant cu interfata din sticla alba, suprafata tactila, carcasa din plastic masiv fara lipire, colturi rotunde si display. Easy Control CT 200 dispune de senzori de miscare si lumina ambientala.
  • modul de utilizare este accesibil, datorita ecranului tactil si usor de manevrat.

 

Așadar, dacă vrem un confort ridicat și costuri de utilizare corecte, le putem avea, deoarece Termostatul EasyControl CT 200 impreuna cu termostatele pentru calorifer ofera o clasa de eficienta A+.

Înainte de a vă mulțumi pentru atenția dumneavoastră, aș vrea să vă fac cunoscută și oferta lansării acestui produs inovativ: dacă achiziționați o centrală cu condensare Condens 7000i W în perioada 01.09-30.10.2018, primiți BONUS o automatizare inteligentă EasyControl CT200, cu conectare la internet. Promoția este valabilă în limita stocului, la partenerii Bosch.