12144940_875728102510618_7020228115038782401_n

Povestea mea

M-am născut în 1978 din iubirea a doi părinți frumoși și pasionați, Aurora și Eugen. Am un frate, Dan cu care mă mândresc. Acum sunt soția lui Jo și mama lui Yuri (9 ani), Anna (7 ani) și Kimmy (5 ani). Nu întâmplător. Aceasta e familia mea.

Traiectoria mea profesională a fost una care mi-a dat posibilitatea să explorez multe dimensiuni ale lumii, dar și ale mele. De la auditor la KPMG Eindhoven, am devenit financial trainer la BPP Professional Education în 2007, pentru ca în 2012 să îmi ascult chemarea și să devin instructor de parenting. De atunci susțin cursuri pentru părinți și organizez în parteneriate frumoase conferințe cu speakeri internaționali.

Am avut marele noroc să învăț despre puterea magică și terapeutică a jocului de la Larry Cohen Phd, creatorul Playful Parenting cel mai apreciat specialist în joc din lume. Așa am ajuns să înțeleg jocul, să îl integrez, să îl pun în practică cu copiii mei și cei care mă vizitează la cabinet și să îmi doresc să îl explic la cât mai mulți părinți.

Băiețelul meu, Yuri a fost cel care m-a condus către transformarea pasiunii mele de a citi psihologie, parenting și dezvoltare personală în meseria mea actuală. Când avea o lună am învățat să îi fac Shantala masaj. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că sunt însetată de a-l învăța pe Yuri, a-l înțelege și a-i fi alături în creșterea lui. Sunt convinsă că în spatele acestei pasiuni era nevoia mea proprie de vindecare.

În 2013 am devenit primul Instructor Parenting by Connection din Romania, după un program intens de un an de formare cu organizația Hand in Hand Parenting din SUA. Acolo am văzut cum conectarea este ceea ce copiii au nevoie pentru a crește și a-și dezvolta talentele cu care s-au născut. Și cum conectarea este ingredientul de bază al oricărei relații interumane. Si am integrat în viașa mea cotidiană un instrument grozav de ascultare terapeutică: listening partnership.

În prezent studiez psihologia la Open University din UK. Și în curând voi începe programul de formare pentru ca la un moment dat sa devin psihoterapeut.

12346453_885197911594116_2772838980442359878_nProiectul vindecării personale a început în 2009, la un an după nașterea fetiței mele, Anna. Atunci am început să fac terapie și să îmi înțeleg și integrez copilăria și relațiile importante din viața mea. Procesul vindecării continuă și are loc în fiecare zi. Așa încât acum relaționez cu oamenii diferit, îmi înțeleg emoțiile, gîndurile și comportamentele mele și le leg cu sursa lor, mai veche sau prezentă.

 

Apariția neașteptată a lui Kimmy, fetița noastră mică a coincis și cu nașterea pasiunii mele de a povesti cu oamenii, de a avea o meserie în care poveștile au rolul prinicipal.

Abordarea de parenting pe care o promovez este centrată pe conectare și nu pe control. Iar instrumentele de conectare pe care le povestesc părinților sunt cele de la Hand in Hand Parenting și Playful Parenting: timpul special, jocul, limitele și ascultarea eliberării emoționale prin plâns și crize de furie.

Ca părinte, eu simt că fiecare zi mă învață câte ceva în relația cu Anna, Yuri și Kimmy. Am zile în care sunt un părinte minunat, mă joc și îi ascult și mă conectez la ființa lor profundă. Sunt tare fericită în astfel de zile. Dar am și perioade când muncesc mult, sau sunt obosită și trisă în viața mea de adult, și atunci nu sunt mama caldă și răbdătoare cu copiii mei, nu le dau atenția de care ei au nevoie. Am învățat, însă, ca toate aceste perioade sunt normale, frustrările lor sunt normale și ei le pot duce, daca mai târziu eu îmi revin un pic și mă reconectez cu ei. Fiindcă așa e viațaȘ un proces continuu de conectare – deconectare – reconectare!

Vă mulțumesc că ați citit despre mine!