Cine nu își mai amintește de anii de liceu, când parcă intrai într-o lume nouă, căreia simțeai nevoia să aparții, dar nu știai sub ce formă? Ce rol trebuia sau voiai să joci ca să îți găsești locul tău în clasă, pe hol sau în curtea școlii?  Dacă pentru o ființă umană este greu, cum ar fi pentru un robot, care, pe lângă dilemele unui adolescent tipic, trebuie să își ascundă și adevărata identitate? O astfel de poveste vom putea viziona alături de copiii noștri mai mari începând cu azi, 1 octombrie pe canalul Nickelodeon, când se lansează serialul Sunt Frankie.

thumbnail

 

Cine este Frankie? Deși arată ca o adolescentă adevărată, Frankie are un mare secret – ea este un android experimental, creat de omul de știință Sigourney Ganes în laboratorul companiei EGG (Electronic Giga Genetics) folosind tehnologia cea mai de vârf. Când șeful companiei, Mr. Kingston hotărăște să o folososească pe Frankie în agenția militară WARPA (Weaponized Android Research Project Agency), Sigourney demisionează și o ia pe Frankie pe ascuns la ea acasă, devenindu-i mamă. Astfel, Frankie intră într-o familie în care deja există o soră, fiica lui Sigourney. Iar apoi merge și la liceu unde trebuie să facă față temelor, prieteniilor și celorlalte presiuni sociale, cum ar fi grupurile care nu o plac.

I_am..._in_Danger

 

Pe măsură ce Frankie se adaptează unei vieți normale de familie și școală, la liceu reușește să își facă o prietenă, pe Dayton, dar și o rivală, pe Tammy, care nu suportă inteligența excepțională a lui Frankie. Oare vor afla prietenii și rivalii ei cine este ea cu adevărat? Cum va face Frankie față exploziilor emoționale care apar în liceu?

 

NIck_i_am_Frankie_2048x1536_RO_v2

 

Între timp situația se îngreunează pentru mama lui Frankie, fiindcă Mr. Kingston este hotărât să facă tot ce îi stă în putință pentru a o găsi pe Frankie și a o reprograma într-un robot…agresiv!

De un lucru sunt sigură, după ce am văzut (în secret) primul episode cu fetele mele – ceea ce copiii vor simți vizionând acest serial nu va fi doar suspansul față de intriga filmului, ci mai ales fascinația și curiozitatea dacă un robot poate să simtă la fel ca o ființă umană. Sunt redate foarte emoționant acele momente de adaptare a lui Frankie, iar copiii o vor îndrăgi imediat fiindcă se vor regăsi în ea atunci când se află față în față cu situații noi sau stânjenitoare. Sunt sigură că toți copiii vor aprecia efectele special ale filmului și capacitățile extraordinare de super erou ale lui Frankie (există o scenă când Frankie îl ridică pe sus pe șeful cel rău al mamei sale, care este pe cât de amuzantă, pe atât de inspirantă mai ales pentru fetițe, care tânjesc să aibă superputeri și să fie cool).

yayomg-i-am-frankie-3

Recomand serialul Sunt Frankie, binevenit într-o lume a filmelor care portretizează minimalist fetele ca fiind fie doar frumoase, simpatice și drăguțe, fie rele și cu intrigi.