Workshop Ascultarea Vindecă

Dată: 14 iunie, orele 18-22
Cost: 80 lei
Locatie: Impact HUB, sala San Francisco, Strada Halelor, nr 5, etajele 2 si 3, București (hartă)


 

LP-duoCum ar fi ca atunci când ne vine să țipăm la copiii noștri sau să ne pierdem cumpătul în relațiile importante, să reușim să ne oprim? Am putea evita mai ales acel sentiment de vinovăție care ne chinuie după ce am spus vorbe care dor.

Nu țipăm fiindcă suntem părinți răi. Ci pentru că suntem oameni care duc cu ei un rucsac plin de dureri vechi adunate din sertarele copilăriei. Dureri care nu au fost nicoodată văzute sau auzite de cineva drag. Copiii deschid de 50 de ori pe zi aceste sertare pe care noi am încercat să le ferecăm bine de tot. Iar durerile acelea ies din noi sub forma agresivității verbale și uneori fizice în relația cu copiii și cu cei apropiați. Nu suntem noi de vină pentru asta. Însă putem elibera acele sertare pline în parteneriatele de ascultare!

Ce sunt parteneriatele de ascultare?

Ele se formează între două persoane care doresc să se asculte reciproc, pentru un timp egal fiecare. Ascultarea vindecă. Fiindcă în timp ce sunt ascultat într-un anumit fel, durerea veche este văzută de partenerul/a care e alături de mine și nu mă judecă, este eliberată prin râs, plâns, mișcări viguroase ale corpului. Astfel, sertarele devin din ce în ce mai goale, iar creierul nostru din ce în ce mai liber de emoții dificile, începând să sclipească și să deslușească realitatea.

Tehnica de ascultare folosită în Listening Partnership este una care îl aduce pe cel ascultat în partea emoțională a creierului (sistemul limbic, mai precis amigdala) și prin diferite mecanisme pe care vi le voi prezenta tehnic, îl ajută să retrăiască durerile vechi și să le elibereze în cadrul plin de siguranță al parteneriatelor de ascultare.

Pe 14 iunie vino la întâlnirea cu mine despre listening partnership, instrument de ascultare terapeutică Hand in Hand Parenting, unde vom descoperi cât de vindecătoare este ascultarea pentru noi! Vă voi arăta cât de simplu și natural ne putem vindeca de dureri trecute și putem avea o viața mai bună. Atunci când ascultăm și suntem ascultați. Atunci când nu mai suntem singuri.

Program

Astfel, vă voi povesti următoarele:

  • informații din neuroștiință care explică de ce ne pierdem cumpătul și țipăm la copii și la cei dragi
  • despre Hand in Hand Parenting, filosofia Parenting by Connection si Patty Wipfler
  • ce sunt parteneriatele de ascultare (listning partnerships – LP) și cum funcționează
  • regulile parteneriatelor de ascultare
  • le putem avea cu prieteni? parteneri de cuplu? cu persoane cunoscute sau necunoscute?
  • cum durerile emoționale se transferă în familie de la unul la celălalt, atât în nucleul familial de acum, cât și intergenerațional
  • tehnici de ascultare terapeutică care eliberează emoții grele precum fustrarea, frica, gelozia, vina, rușinea, teama de separare
  • multe exemple personale și ale altor persoane dragi care practică LP-ul și care mi-au dat voie să povestesc cum s-au vindecat de durerile emoționale

În cadrul întîlnirii noastre vom crea și o comunitate pentru a crea mai ușor parteneriatele de ascultare.

Cui se adresează

LP-groupPărinților, persoanelor dornice de a începe sau continua procesul de vindecare personală, psihoterapeuților și psihologilor care doresc să învețe sau să aprofundeze această tehnică de ascultare terapeutică care vindecă atât de eficient.

Am făcut acest curs accesibil ca preț fiindcă îmi doresc să răspândesc la cât mai mulți oameni acest fel de ascultare vindecător, care mie mi-a făcut viața mai bună. Datorită LP-urilor cu partenerii mei dragi (am 4 parteneriate stabile cu care fac cel puțin o dată pe săptămână) mi-am redescoperit puterea și am învățat să nu mă sperii de cele mai grele emoții. Fiindcă, așa cum spunea Larry Cohen, și el un practician al LP-urilor, “Emotions don’t kill you” (Emoțiile nu ne omoară).

Pentru mai multe informatii, scrieti colegei mele Simona Ghenea la adresa filipsim@yahoo.com.