Conferința Stima de sine a copilului tău

Sâmbăta 23 aprilie 2016, între orele 10-13:30

Locația: Platinum Grand Ballroom, Sheraton Hotel‎ (Piața Romana), București

Majoritatea părinților își doresc pentru copiii lor tot ce e mai bine: putere interioară, un sens bun al existenței, relații autentice cu cei din jur, succes la școală și la locul de muncă. Dar în principal, fericirea le-o doresc. Astfel, nu e nimic neclar legat de ce ne dorim pentru copiii noștri! Întrebarea cea mai arzătoare este cum să îi ajutăm pe copii să atingă toate lucrurile acestea pe care am vrea ca ei să le aibă?

Studiile recente arată că reușita copilului tău este direct proporțională cu stima lui de sine. Iar diferența dintre copiii / adulții care trăiesc viața din plin și funcționează la capacitatea lor maximă și cei care trec prin viață neexplorând-o este dată de gradul său de stimă de sine.

Dar ce este stima de sine? Este felul în care o persoană se percepe pe sine și se place. Când ai sentimentul acesta te bucuri că tu ești tu!! Stima de sine nu trebuie confundată cu atitudinea de a fi „increzut” sau cu disprețul. Disprețul este un fel de a masca lipsa stimei de sine, de fapt. Atunci când ai stimă de sine, nu îți mai pierzi timpul încercând să îi impresionezi pe ceilalți, fiindcă știi că ai valoare.

12573899_1205847396110613_3565487371988204416_n

(Credit foto: Fotografii de familie)

Copiii par că se prețuiesc extrem de puțin pe sine atunci când

  • fie lovesc alți copii, purtând masca “Nu-mi pasă, sunt dur și puternic”,
  • fie se retrag adânc în ei și dau celor din jur mai mult decât pot, dând impresia “Imi e ok cu orice, sunt tare flexibil”.

Ambele atitudini, în timp, devin a doua natură, copiii ajungând adulți care nu mai știu cine sunt ei cu adevărat.

Conferința Stima de sine a copilului tău este una în care am pus mult suflet și care îmi e tare dragă. Este una matură pentru traiectoria mea profesională. Fiindcă ea este rodul muncii mele cu copiii mei, cu copiii care vin la mine la cabinet, cu părinții cu care am lucrat și, nu în ultimul rând al muncii mele cu mine. Este una în care accentul se pune pe trăire emoțională, observație și învățare a unui mod uneori neobișnuit se a interacționa cu copiii. Una în care ne recunoaștem pe noi și felul de a relaționa cu copiii în fiecare moment.

Știm că pentru a-i ajuta pe copii să aibă stima de sine, ingredientul principal este să ne iubim copiii necondiționat. Aceasta este o întâlnire în care povestesc cu voi despre CUM le arătăm copiilor dragostea necondiționată. Este tare practică, așa cum v-ați obișnuit la întâlnirile cu mine. O să povestim despre:

  • lucrurile pe care le facem noi, părinții, ca să le scadă stima de sine: rușinarea (nevoită), neacceptarea, morala excesivă
  • subiectele pentru care noi îi certăm cu precădere, care reprezintă puncte de durere pentru noi înșine: minciuna, sexualitatea, dependențele (de mâncare, ecrane, de persoane etc) promisiunile neținute, competiția, școala, faptul că au anumite emoții “neplăcute”
  • cum îi arăt că îl accept cu totul atunci când face ceva greu de tolerat
  • cum îl ajut să își recapete puterea atunci când alți copii / adulți îl fac să nu se mai placă pe sine, să nu se mai simtă puternic și frumos
  • cum îl ajut să spună NU atunci când asta îi face bine

Costul conferinței: 120 lei/persoana, 200 lei/cuplu

Pentru detalii si ganduri bune: Simona Ghenea, email: filipsim@yahoo.com, tel: 0733.904.678

Aștept cu mare drag să ne întîlnim și să povestim in Bucuresti pe 23 aprilie.


Mă susțin:

Partener media: