Dragi părinți,

Temerile copiilor noștri îmbracă forme ciudate, greu de descifrat pentru noi. Uneori copiii își manifestă o teamă profundă plângând, alteori mușcând și lovind, alteori mâncând prea mult sau prea puțin. Alți copii duc manifestarea unei frici pe tarâmul nevoilor corporale – se constipă sau manifestă enurezis (fac pipi pe ei ziua, sau noaptea în pat). Acest simptom al constipației îi afectează pe copii și fizic, și psihic, aducând cu sine multă durere fizică și teama de a face cel mai natural act fizic cu putință. Teama ne copleșește și pe noi, părinții, vâzând durerea fizică a copilului. Majoritatea dintre noi, copleșiți de magnitudinea situației, recurgem în acele momente la tot felul de acțiuni pe care nu ni le dorim și care nu îl ajută pe copil: amenințând, recompensând, țipând sau pedepsind.

Când cauzele constipației sunt medicale, atunci ele se rezolvă de către un medic. Adeseori, doctorul ne spune că nu e nimic în neregulă cu sănătatea copilului și ne recomandă să cerem ajutor specializat. Pentru că am ajutat copii cu vârstele cuprinse între 1.5 -7 ani să își revină din constipația care are cauze emoționale și pentru că am două-trei cereri pe săptămână de consiliere pe această problemă, am conceput un workshop pentru a vă oferi vouă toate instrumentele cu care am ajutat acești copii prin intermediul părinților lor.

Astfel, ne vom vedea de două ori, pe 19 și pe 27 ianuarie de la 10.00 la 12.00, pe platforma Zoom.

În prima întâlnire de pe 19 ianuarie vă voi povesti:

– jocuri terapeutice care au drept subiect “treaba mare”
– cum putem folosi instrumentele de conectare Hand in Hand Parenting timpul special și limitele, pentru a mări siguranța copilului alături de noi și a aduce la suprafață teama aceea profundă care îl face să se constipe
– vom face LP pe teama noastră proprie pe care copilul o trezește neieșind la baie.

În a doua întâlnire, cea de pe 27 ianuarie vă voi asculta pe voi cum a fost, ce s-a îmbunătățit, ce mai e nevoie să se repare si vă voi oferi ghidare mai departe.

Costul pentru acest workshop este 450 lei / persoană.

Pentru a participa scrieți-mi un mail la otiliamantelers@yahoo.com.