Natura copiilor este una entuziastă și iubitoare. Pare că s-au născut pentru a se bucura de viață în fiecare zi. Însă în ciuda acestui dar magic, toți copiii trec prin perioade când nu sunt ei înșiși. Când nu pot asculta sau reacționa cu atenție la ce se întâmplă în jur. Comportamentul lor devine irațional și încep să facă lucruri care nu funcționează și care îi deconectează de cei din jur: iși lovesc prietenul, nu își duc farfuria la spălat, își tachinează frățiorul, nu fac temele, nu vor să se spele pe dinți, mănâncă doar două feluri de mâncare etc. Mulți dintre noi, părinții, ne simțim copleșiți de procesul de a pune o limită, fiindcă pe de o parte ne simțim sfidați când copilul nu cooperează, iar pe de cealaltă parte ne e teamă că punându-i o limită, îi știrbim libertatea și stima de sine. Acestea sunt momentele în care copiii au nevoie ca părinții lor să le creeze granițe sănătoase cu multă căldură și cu fermitate, însă fără acele lupte de putere dificile, obositoare și deconectante.
Ravid Aisenman Abramsohn, Lead Instructor de la Hand in Hand Parenting, vine în România pe 16 iunie 2017, la București și ne împărtășește un fel inedit de a seta limite – un fel care conectează și vindecă.
Iată câteva din temele pe care Ravid le va aborda cu voi:
- Cum semnalează copiii că au nevoie de ajutor
- Cele mai des întâlnite cauze și triggere ale comportamentelor nerezonabile
- De ce metodele convenționale de disciplină nu dau rezultate pe termen lung
- De ce sentimentul de conectare este vital pentru copil
- Importanța sprijinului emoțional pentru părinte
Sunt onorată că Ravid a acceptat invitația mea de a susține un workshop pe una din cele mai încărcate emoțional teme ale părinților. Și vă invit să fiți alături de noi înscriindu-vă cu ajutorul formularului de mai jos.
Despre Ravid Aisenman Abramsohn
Ravid este Leader Regional pentru instructorii certificați Hand in Hand Parenting din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu, susținându-i în procesul de certificare și în relațiile din familie. Din 2008 ea împărtășește părinților din întreaga lume instrumentele de ascultare în relația părinte copil. Are două fete de 19 și 14 ani care au fost crescute în felul blând pe care îl promovează. De câțiva ani buni Ravid este mentorul meu și multe reușitele mele în relațiile familiale și cu școala i se datorează!
Workshopul va fi în limba engleză. Daca preferați în limba română, vă rog sa îmi scrieți la otiliamantelers@yahoo.com. În principiu, dacă se strâng suficienți participanți, vom lua și traducere simultană, iar costul va crește puțin, pentru a acoperi costurile cabinei și traducatorului.
Data – 16 iunie 2017, ora 18.00
Locația – Sheraton Bucharest Hotel
Cost – 120 lei/persoană, 200 lei/mama și tata.