Mentorii mei

Credința mea profundă este aceea că fiecare dintre noi are nevoie de un mentor. Mentorii sunt acei oameni cu har care ne văd cu totul: cu dorințele noastre, cu luptele pe care le ducem, cu durerile pe care le purtăm, cu talentele mai mult sau mai puțin îngropate. Sunt cei care ne țin de mână pe drumul nostru și care atunci când ne abatem de la el, ne trag blând înapoi. Partea fascinantă la ei este că mentorii pot fi persoane apropiate, pe care îi întâlnești în viața de zi cu zi, sau scriitori, autori pe care îi citești și îi admiri. Mintea umană este grozavă, fiindcă atunci când nu avem un mentor, ea îl găsește sau îl inventează !

Eu am norocul să am și mentori cu care interacționez cu căldură și pasiune, și mentori scriitori. Și îmi doresc să le arăt recunoștința povestind cu voi despre ei.

 


 

406008_10200387003176654_1298141360_nVoi începe cu Ravid Aisenman Abramsohn. Este Regional Leader pe Europa si Orientul Mijlociu în cadrul Hand in Hand Parenting. Lead Parenting by Connection Instructor. A huge heart. M-am îndragostit de ea!! Și de mai bine de 6 luni mi-a devenit mentor, primind săptămânal conectare cu suflet și inteligență de la ea. O ador, e puțin spus. Îmi place tare amestecul de feminitate, putere, inteligență și căldură pe care îl emană. Îmi știe toată viața, îmi vede provocările și, așa cum spuneam mai sus, dacă mă vede că vreau să renunț la ceva greu, dar care e pe drumul meu, nu mă lasă se renunț! Multumesc, Ravid!

Website

 


 

larryLarry Cohen PhD – cel mai mare psiholog specialist în joc din lume. Tot ce știu despre joc terapeutic e de la Larry Cohen și din cărțile lui, Rețete de Joc, Rețete împotriva Îngrijorării. Cred că mi-am început meseria de trainer de parenting imitându-l cu gesturi, mimică a feței, ton al vocii – cine ne vede pe amândoi, mai găsește sigur rămășițe de la Dr. Cohen în stilul meu de speaker. Larry a fost present în România la invitația Parentime în 2012, 2013, 2014, iar cărțile sale au atins mii de părinți români.

Website

 


 

pattyPatty Wipfler – fondatoarea Hand in Hand Parenting, o femeie care, prin descoperirea sa ca părinte și femeie, a revoluționat abordarea parentală, creând cele patru instrumente de conectare cu copilul: timpul special, jocul, limitele si ascultarea plânsului și listening partnership pentru părinți. Toate aceste instrumente funcționează atât de bine fiindcă au la bază neuroștiința!

Website

 


 

michaelMichael Thompson PhD – pe care, alături de Totul despre Mame l-am avut ca învitat în București în 2013, este mentorul meu care m-a ajutat să înțeleg băieții și bărbații, felul lor de a povesti, de a reacționa și de a simți. Am priceput vulnerabilitatea bărbaților. Toate în best-seller-ul Crescându-l pe Cain. Michael Thompson a povestit cu umor și compasiune cu peste 500 de părinți români despre viața socială a copiilor în școală, arătând că nu notele și materiile sunt amintirile legate de școală, ci relațiile de prietenie și iubire.

Website

 


 

dansiegelDr. Dan Siegel este unul din cei mai mari specialiști în neuroștiință din lume, la care mă gândesc mereu cu mult drag și recunoștință. El a reliefat prin munca lui nevoia noastră, a părinților de a ne vindeca pe noi înșine pentru a relaționa mai autentic cu copiii noștri. Este creatorul conceptului de Mindsight, care înseamnă capacitatea minții umane de introspecție personală și de empatie către cei din jur și către sine. În 2014, alături de Asociația Multiculturală pentru Psihologie și Psihoterapie (psih. Gaspar Gyorgy) l-am avut invitat pe Dr. Siegel în Romania și ne dorim să îl mai aducem o dată. Cărțile sale publicate în România sunt Parentaj sensibil și inteligent, Vâltoarea minții și Creierul copilului tău.

Website

 


 

4dd7746bf3fe2394afbfb86974c523e9Dr. Harville Hendrix și Dr. Helen La Kelly Hunt, creatorii teoriei IMAGO, mi-au devenit apropiați datorită întâlnirii pe care am avut-o cu ei în cadrul evenimentului pentru cupluri și părinți din 2015, și acesta organizat împreună cu psih. Gaspar Gyorgy. Munca lor a stârnit în mine o furtună emoțională legată de felul în care relaționăm în cuplu. Teoria IMAGO este cea care a explicat pe înțelesul tuturor cum ne îndrăgostim, cum ne alegem subconștient ființa iubită, celelalte relații importante și cum ne vindecăm de suferințele din copilărie în relația de cuplu. În limba română au apărut cărțile lor Primește iubirea pe care o dorești – ghid pentru cupluri și Dăruiește iubirea care vindecă – ghid pentru părinți.

Website

 


 

breneDr. Brene Brown – m-am apropiat atât de tare de munca ei mai ales în urma colaborării cu Gaspar Gyorgy în cadrul proiectului Puterea Relațiilor. Ea este cea care a demitizat vulnerabilitatea și a făcut-o parte din vocabularul nostru. Pentru mine este un model de femeie puternică care nu se teme să povestească despre momentele ei de cădere și despre procesul Ridică-te puternic! În limba română au apărut cărțile ei Darurile Imperfecțiunii, Ridică-te Puternic, Am Crezut ca e vina mea!

Website

 


 

estherÎn final, dar nu în ultimul rând, m-am îndragostit de….Esther Perel!! Felul ei de a descrie intimitatea cuplului, de a lega iubirea de dorință ca fiind un amestec dintre nevoia de siguranță emoțională și nevoia de explorare și noutate, m-au învăluit ca prin miracol! TED-talk-urile ei au cucerit oamenii din întreaga lume, fiindcă Esther Perel este o femeie plina de vitalitate, pasiune și curaj! Și sunt extrem de fericită ca va fi alături de noi în București pe 4 iunie, în cadrul unui eveniment organizat de Pagina de Psihologie și mine! Cartea Inteligența erotica a apărut și în limba română și va fi re-editată până la conferință.

Website